Archief

Terug

Nieuws

Op 17 februari 2009 tekenden de Federatie Metaalplaat (FDP) en ECCA Brussel & Nederland in Wijchen een convenant. De FDP zal in 2009 en 2010 een educatieplan ten uitvoer brengen.

Inmiddels maakte de FDP een poster waarmee ECCA NL op scholen de aandacht wil vestigen op het bestaan van voorgelakt metaal.

 

Deze poster werd in september 2009 bij het begin van het schooljaar opgehangen in veel ROC's. De leraren van deze scholen hebben informatie ontvangen zodat zij de mogelijke vragen van leerlingen kunnen beantwoorden.


Op 13 maart 2009 stelde Metaalwarenfabriek Phoenix in Eindhoven ons in de gelegenheid voorgelakt metaal mee te nemen in een presentatie over rubberpersen. De proefpanelen voor wanden en plafonds trokken veel belangstelling en ook de kleinere vervormde monsters van voorgelakt metaal werden door menig bezoeker meegenomen om de achterban te informeren over de uitgebreide mogelijkheden (lees meer).

ECCA Nederland verzorgde op 17 en 18 maart 2009 een presentatie tijdens de Vakbeurs RVS en Aluminium in Apeldoorn. Onze ECCA-partner Edward Uittenbroek van de VOM (Vereniging voor oppervlaktetechnieken van materialen) was hierbij aanwezig en zorgde voor de verslaglegging in het eigen vakblad. (lees meer)

Deze presentaties leverden ook tal van publicaties op in een groot aantal andere vakbladen.

 

ECCA Nederland was op 15 oktober 2009 voor het eerst met een eigen stand aanwezig op de Nationale Staalbouwdag in Gorinchem. De stand trok een breed publiek.

Bij de studenten was er vooral ook veel interesse voor de onlangs gelanceerde ECCA Academy (http://www.prepaintedmetalacademy.eu/prg/selfware.pl) die doorlopend werd gedemonstreerd.

ECCA Nederland tekende met het vakblad Metaal & Techniek een samenwerkingsverband van 3 jaar. In 2009, 2010 en 2011 zal het blad 2 maal per jaar een artikel van 2 pagina's plaatsen over een door ECCA NL te bepalen onderwerp. Daarnaast zal in elk van deze nummers, dwz in totaal 6 maal een pagina full colour voor ECCA advertentie's beschikbaar zijn. In het oktobernummer 2009 verscheen het eerste artikel over de ketendynamiek binnen de ECCA; alle spelers komen in beeld, vanaf de producenten van de harsen tot aan het eindproduct uit voorgelakt (lees meer). Als advertentie werd in dit nummer de Educatie-Poster ingevoegd tussen de 2 pagina's van het artikel.

ECCA Nederland heeft voor haar communicatieplan de freelance journaliste Tosca Vissers in de arm genomen als projectredacteur. Tosca is reeds vele jaren actief in de bouw-journalistiek en daarmee bekend met de toepassing van voorgelakt in deze branche. Zij werkt voor ECCA NL aan een platform om in de komende jaren op diverse fronten te kunnen publiceren. Haar eerste artikel over het grote coilcoatingproject Ferrari World in Abu Dhabi in het oktobernummer 2009 haalde zelfs de cover! Het artikel werd geplaatst in het vakblad van onze ECCA-partner VOM.

Lees meer: