Duurzaamheid

Terug

Duurzaamheid

“Voldoen aan de behoeften van de huidige generaties zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.” Bron: Brundtland report (1987)

 

Duurzame ontwikkeling is de drijvende kracht voor verantwoordelijk handelen om onze wereld te behouden voor toekomstige generaties. Het is een combinatie van milieugerelateerde, economische en sociale aspecten. De coil coating industrie past de principes van de duurzame ontwikkeling toe op alle aspecten van zijn activiteiten en werkt nauw samen met klanten en leveranciers om producten te ontwikkelen die beter zijn voor de consument en het milieu.


Mens, aarde, winst

ecca en de coil coating industrie doen er alles aan om een financieel stabiele industrie te verzoenen met sociale verantwoordelijkheid ten aanzien van de medewerkers en aandeelhouders en uiteraard ten aanzien van het milieu.

 

Mensen

  • Een stabiel, plaatsgebonden personeelsbestand
  • Een gewaardeerd lid van de gemeenschap
  • Een veilige werkomgeving
  • Hoogwaardige, betrouwbare producten die door de samenleving gebruikt worden
  • Verantwoordelijke rapportering

Aarde

  • Recycleerbare en gerecycleerde producten  
  • Weinig afval door productie en gebruik
  • Gecontroleerde processen die focussen op energie, uitstoot en gebruik van middelen

Winst

  • Een financieel stabiele industrie  
  • Betaalbare en efficiënte producten  

Duurzame producten, duurzame processen

Coil coating is niet alleen de beste beschikbare technologie voor het aanbrengen van lak op metaal, maar ook de meest milieuvriendelijke. Coil coating helpt milieu problemen zoals de uitstoot van vluchtige organische componenten (VOC), het intensieve gebruik van chemicaliën, water en energie, en het verwijderen van afval, tot een minimum te beperken. Ecca voert jaarlijks een referentieonderzoek uit naar de milieuprestaties van coil coating bedrijven in Europa. Het proces is dus niet alleen duurzaam, maar wordt ook voortdurend verbeterd.

  Lees ons duurzaamheidsverslag met de resultaten van ecca’s onderzoek naar Milieu Indicatoren

Niet alleen is coil coating de beste manier om staal te lakken, voorgelakt metaal heeft ook doorslaggevende voordelen. Ondanks het feit dat voor voorgelakt metaal slechts een dunne laklaag wordt gebruikt (waarbij dus minder verf nodig is), gaat het langer mee, is het beter bestand tegen corrosie en blijft het langer mooi. Verspilling door onderhoud of vervanging wordt hierdoor beperkt of zelfs vermeden.