Waarom ontwerpers graag met voorgelakt metaal werken

Terug

Waarom ontwerpers graag met voorgelakt metaal werken

Voorgelakt metaal biedt zowel voordelen ten aanzien van de flexibiliteit bij het ontwerpen als van de uiteindelijke realisatie van het design in de fabricage.

Voordelen bij het design

Voorgelakt metaal heeft een gelakt oppervlak van zeer hoogstaande kwaliteit  en is beschikbaar in een breed gamma van kleuren. Het is zelfs leverbaar met een printafwerking voor effecten als bijvoorbeeld houtnerf. Voorgelakt metaal is er in de uitvoeringen mat, hoogglans, glad, sinaasappelreliëf of gehamerd. Het kan ook geleverd worden in alle gebruikelijke staal- en aluminiumgradaties en –legeringen, zodat u vormbaarheid en stevigheid kunt combineren.

Voorgelakt metaal is de eerste keus voor duurzaam design. De laklagen zijn over het algemeen dunner dan naderhand aangebrachte films, maar ze presteren beter en langer. U gebruikt dus minder lak en onderhoud en opnieuw lakken is nauwelijks of niet meer nodig.

Vanwege de industriële aard biedt coil coating reeks na reeks de grootste kwaliteitszekerheid. Bovendien worden milieugerelateerde aspecten efficiënt geregeld aan de bron en met een minimale impact op het milieu, die veel minder is dan bij nalakken.

Voordelen bij de productie

Met voorgelakt metaal spaart u geld over heel de lijn en verloopt het productieproces een stuk vlotter. De productiviteit en het rendement zijn hoger en de productie-, energie-, inventaris- en financiële kosten worden beperkt.

Met voorgelakt metaal vermindert of vermijdt u een groot knelpunt bij de afwerking, namelijk de laklijnen. Capaciteitsbeperkingen worden tot het minimum herleid, wat een potentiële verbetering betekent van het ROCE (rendement op gebruikt kapitaal).

De kosten van naleving van milieuvoorschriften worden aanzienlijk verminderd of zelfs vermeden. De kosten van het verwijderen van gevaarlijk afval dat ontstaat door het lakken, worden vermeden.

Planningproblemen en de kosten met betrekking tot batch-processing worden tot een minimum beperkt of volledig vermeden. Aangezien het input-materiaal rechtstreekser is gerelateerd aan de output, zijn de verwerkingstijd en dus ook de voorraden minimaal.

De consistente kwaliteit van coil coated materiaal vermindert de noodzaak tot herwerken en leidt tot hogere conformiteitsniveaus en lagere daarmee gerelateerde kosten. Het belangrijkste is echter dat de fabrikant die voorgelakt metaal gebruikt, zich volledig kan concentreren op zijn eigenlijke specialiteit en de productie van hoogwaardige lakafwerking aan experts kan overlaten.