innovatief proces

Terug

Een innovatief proces

Het coil coating proces dat wordt gebruikt voor de productie van voorgelakt metaal evolueert voortdurend om sneller en met minder impact op het milieu kwalitatief betere producten te maken.

  • Roller coating - de basistechniek van het aanbrengen van de lak door middel van roller coating is essentieel voor voorgelakt metaal. Door permanente innovatie moet dit sneller, consistenter en efficiënter verlopen.
  • No-rinse voorbehandeling - het gebruik van eerst omgekeerd cascadespoelen en daarna no-rinse voorbehandeling op veel coatinglijnen heeft het waterverbruik in de eerste fases van het proces aanzienlijk verminderd.
  • Uithardingsovens – in deze fase van het coil coating proces wordt zeer veel energie verbruikt en er worden dan ook grote inspanningen geleverd om de ovens efficiënter te maken zodat de lak in enkele seconden kan harden. Hierbij worden zowel tradtionele technieken met gas gebruikt als innovatieve systemen als inductie, IR en NIR.
  •  VOC eliminatie – bij het coil coating proces kunnen de VOC’s op zeer efficiënte wijze uit de oplosmiddelen die in verf gebruikt worden verwijderd worden. De meest recente oxidatiemiddelen vernietigen meer dan 99% van de VOC’s zonder de atmosfeer te vervuilen.

Ook een efficiënt proces kan steeds vernieuwd worden. Tot de technologieën voor de toekomst behoren onder meer nieuwe uithardingstechnieken, zoals straling, en gecombineerde voorbehandeling (primers) en snellere en nog efficiëntere verwerkingslijnen.

Meer lezen...

  Het coil coating proces