Componenten

Terug

Bouwcomponenten

Naast voorgelakt metaal, dat op grote schaal voor dakbedekking en gevelbekleding wordt gebruikt, zijn er natuurlijk nog heel wat andere componenten nodig om een gebouw neer te zetten. Ook daarvoor kan voorgelakt metaal gebruikt worden, wat trouwens heel wat voordelen met zich meebrengt.

  • Een hoogwaardige, gelijkmatige afwerking
  • Een duurzame materiaalkeuze
  • Uitstekende duurzaamheid
  • Rendabiliteit  
  • Eenvoudige productie  

Wanneer men voor de dakbedekking of de gevelbekleding voorgelakt metaal gebruikt, is het logisch dit materiaal te blijven gebruiken. Voorgelakt metaal kan in elke vorm gegoten worden voor het maken van voeglood of zink voor de afwerking van een gevelbekleding. Ook wordt het veel gebruikt voor regengoten en –pijpen. Een dakgoot van voorgelakt metaal kan aan de binnenzijde worden voorzien van een duurzame coating om de levensduur nog te verlengen. Voor al deze toepassingen zal het gebruik van hetzelfde voorgelakte staal als voor de gevelbekleding of de dakbedekking dezelfde duurzaamheid met zich meebrengen. Ook zullen de componenten dan gelijkmatig verweren. Zelfs wanneer men geen voorgelakt metaal gebruikt voor de belangrijkste elementen, wordt het vaak wel gebruikt voor voeglood, regenpijpen en –goten omwille van de grote duurzaamheid, de dimensionale tolerantie en de veelzijdige afwerkingsmogelijkheden.


Afgezien van de afwerkingscomponenten voor een gebouw wordt voorgelakt metaal vaak gebruikt in andere belangrijke componenten. Het is met name een uitstekende keuze voor deuren en luiken. Bij alle soorten deuren wordt geprofiteerd van de voordelen van voorgelakt metaal omwille van de combinatie van duurzaamheid, prestaties op lange termijn en rendabiliteit. Steeds vaker wordt voorgelakt metaal gebruikt als afwerking van voordeuren en deuren van personeelsingangen omdat de dimensionale stabiliteit beter is dan bij alternatieve oplossingen. Ook wordt het op grote schaal gebruikt voor garagedeuren van woningen en voor rolluiken op poorten van industriële gebouwen en opslagplaatsen.


Lichtgewicht geïsoleerde rolluiken waarin voorgelakt metaal is gebruikt, worden veel gebruikt in zowel woningen als commerciële gebouwen. Voorgelakt metaal heeft een hoogwaardige afwerkingskwaliteit en kan de meest uiteenlopende uitstralingen hebben, van traditioneel tot eigentijds.


De voorbeelden die u hier ziet geven een goed beeld van de veelzijdige toepassingsmogelijkheden van voorgelakt metaal in bouwcomponenten. Er zijn er echter nog veel meer. Bij elk project waar een gekleurd oppervlak en metaal nodig zijn, kan voorgelakt metaal de juiste component leveren met alle bijkomende voordelen die dit geavanceerde materiaal biedt.