Voordelen van duurzaamheid

Terug

Voordelen van duurzaamheid

Bij de productie

Als alternatief voor het lakken van afgewerkte voorwerpen, biedt voorgelakt metaal tal van voordelen vanwege de efficiëntie waarmee de lak op de vlakke plaat wordt aangebracht.

  • Verspilling van verf wordt vrijwel volledig vermeden.
  • De laklaag wordt gelijkmatig aangebracht en kan daardoor dunner zijn, waardoor er minder verf nodig is.
  • Het drogen en harden van de lak gebeurt op een strikt gecontroleerde manier om de uitstoot van schadelijke VOC’s te vermijden.
  • Fabrikanten die voorlakken in plaats van nalakken kunnen makkelijker de reglementeringen naleven.

Langere levensduur

De voordelen van voorgelakt metaal omvatten meer dan de productie van afgewerkte artikelen. De coatings die tijdens het coil coating proces worden gegenereerd bieden ook aanzienlijke voordelen tijdens het nuttige leven van de uiteindelijke toepassingen.

 

De strenge controle van het coating proces resulteert in een kwalitatief hoogstaande, reproduceerbare en betrouwbare afwerking. Een onderdeel met een coil coating, zelfs al is de laklaag dunner, zal over het algemeen langer meegaan dan een nagelakt onderdeel. Op voorgelakt metaal voor buitengebruik in een zeer streng klimaat wordt vaak wel 40 jaar garantie gegeven, waardoor opnieuw lakken en uiteindelijk vervanging tot het minimum worden beperkt.

 

Ongeacht de toepassing is voorgelakt metaal altijd een efficiënte designoplossing. De inherente eigenschappen van het staal zorgen voor een uitstekende verhouding tussen sterkte en gewicht en door voortdurende ontwikkeling zijn ook nieuwe staalgradaties en aluminiumlegeringen beschikbaar in voorgelakte vorm.

 

Juist omdat deze producten zich voor zoveel toepassingen lenen kan men met recht zeggen dat ze mede de kern van duurzame ontwikkeling vormen.