Binnenelementen

Terug

Binnenelementen

Voorgelakt metaal wordt op grote schaal gebruikt voor binnentoepassingen in gebouwen. In veel gevallen waar voorgelakt metaal wordt gebruikt voor de buitenafwerking, worden de geïsoleerde muren en daken intern afgewerkt met een helder witte afwerking van voorgelakt metaal. Ook wordt het veel gebruikt als binnenbekleding voor bijvoorbeeld tunnels of voor luchthaven- of stationshallen. Hier is voorgelakt metaal gebruikt omdat het een rendabel middel is om een hoogwaardig, glad wit oppervlak te creëren dat het licht goed weerkaatst en daardoor voor uitstekende lichtomstandigheden binnen zorgt.


In de meeste gevallen is een binnenomgeving relatief gunstig en is een coating met minimale corrosiebestendigheid vaak afdoende. Men mag echter niet vergeten dat bouwcomponenten tijdens de bouw onderhevig kunnen zijn aan externe factoren, wat een bepaalde mate van corrosiewering noodzakelijk maakt. Voorgelakt metaal wordt veel gebruikt voor plafonds, zowel voor de ophangelementen als voor de plafondplaten zelf. Met voorgelakt metaal kan een plafond buitengewoon glad en optimaal afgewerkt worden. Voor een omgeving die schoon moet zijn, is het daarom vaak de eerste keus. Voorgelakt metaal dat in plafonds en in muren wordt gebruikt, wordt vaak geperforeerd om geluid af te leiden naar de isolatielaag. Hierdoor wordt een aanzienlijke geluiddemping bereikt.


Overal waar interne scheidingsmuren nodig zijn, is voorgelakt metaal ideaal. In koude opslagplaatsen of ruimten met een gecontroleerde atmosfeer werden vaak sandwichpanelen gebruikt die opgehangen werden in het gebouw. In dit geval is voorgelakt metaal gebruikt voor beide afwerkingszijden van de panelen, met daartussen een sterk isolerende kern. Aan het ontwerp van deze panelen wordt de uiterste zorg besteed om te voorkomen dat stof en vuil zich er kunnen ophopen. In kleinere koelruimtes en inloopkoelkasten wordt voorgelakt metaal gebruikt voor zowel de binnen- als de buitenzijde. De gladde, hoogwaardige afwerking is probleemloos schoon te maken. Voorgelakt metaal wordt eveneens gebruikt voor veel andere types scheidingswanden waarbij de magnetische eigenschappen goed van pas komen, of bijvoorbeeld in toiletcabines, waarvoor voorgelakt metaal een zeer hygiënische optie is.


Er zijn vele andere gebieden waar voorgelakt metaal wordt gekozen voor de binnenzijde van een gebouw. Het wordt op grote schaal gebruikt voor lichtinstallaties, verwarming, ventilatie, airconditioning, winkelinstallaties, deuren, liften en kabelgoten. In feite is voorgelakt metaal een hoogwaardige, rendabele en duurzame oplossing voor elk project dat een gladde afwerking van de allerbeste kwaliteit vereist.