Inleiding dakbedekking

Terug

Dakbedekking

Voor dakbedekking en dakrenovatie wordt om diverse redenen steeds vaker gebruik gemaakt van staal:

  • Duurzame systemen met een gering gewicht
  • Hoogwaardige kwaliteit dankzij productie op industriële schaal
  • Voldoet aan de strengste bouwnormen die zijn voorgeschreven door de jongste milieugerelateerde bepalingen
  • Snelle opbouw
  • Competitieve prijs

Wat is een dak van voorgelakt metaal?

Metalen dakbedekking wordt gewoonlijk vervaardigd van platen van aluminium of staal en voldoet zowel aan structurele als architecturale eisen. Het kan met zeer uiteenlopende laksoorten en –kleuren en met andere coatings gecoat worden. Het resultaat is niet alleen mooi, maar ook duurzaam. Op een moderne stalen dakbedekking wordt vaak 30 jaar garantie gegeven!

Traditionele metalen daken met staande naad zoals die gewoonlijk gebruikt worden voor commerciële toepassingen, zijn voorbeelden van structuurpanelen (zie de diverse voorbeelden van gebouwen in Noord- en Oost-Europa).

Architecturale platen kunnen eruitzien als dakpannen, dakspanen of dakleien en hebben het gebruik van stalen daken voor de woningmarkt aanzienlijk bevorderd. Dankzij de ontwikkeling van diverse naadtypes, -stijlen en –kleuren is er nu een ruime keuze aan prijzen en esthetische opties. Er zijn tal van stijlen en kleuren leverbaar, die zijn afgestemd op de bestaande dakspaankleuren. Kiest men voor een stalen dak, dan moet men uiteraard rekening houden met de plaatselijke woningbouwvoorschriften en de belangen van de buurt.